I Storsjö finns ALLT för bra fiske menar Sussi Stridh

juli, 2017

Sussi Stridh är en av profilerna inom sportfisket i Sverige och är en återkommande gäst på Fiskecampen i Storsjö och åker hit minst en gång om året för att fiska.

Det var för nio år sedan som Sussi upptäckte Storsjö när hon åkte på en s.k. roadtrip genom norra Sverige för att fiska och då tog vägen från Funäsdalen över Flatruet och hittade Fiskecampen i Storsjö Kapell.

– Jag kände direkt att nu har jag landat! berättar Sussi. Det här kommer bli en favorit för mig. Här fanns ALLT jag vill ha i naturupplevelse; bra fiske, stora och små vatten, stora älvar, mindre åar och allt finns inom ett begränsat område. Dessutom har man den fantastiska naturen och djurlivet här.

Sussi fotograferar mycket och lägger ut otroligt vackra bilder på stora fina fiskar på sin blogg och skriver vad hon upplever och som bl.a. visar den storslagna natur som finns runt Storsjö och de ställen hon fiskar på.

Nu har Sussi hållit på med sportfiske i över 10 år.
– För mig innebär sportfiske att man är ute väldigt mycket. Att man medvetet fokuserar på att få en viss art på ett visst sätt. Jag som sportfiskare är ju inte enbart intresserad av fisket i sig utan det handlar om miljön runtomkring. Att observera vatten, natur och se hur fiskarna, vattnet och miljön mår har blivit en sport för mig. Att ta hand om fisken och bry sig om fiskevård och hela kretsloppet är något som jag brinner för.

Sussis stora passion är att fiska gädda och hon vet under vilka omständigheter gäddan nappar. När det är strålande sol så är det lättare att få öring och harr.
– För gädda är det optimalt när det är ruggigt, blåsigt, mulet och regn, menar Sussi.

Gädda är Sveriges största rovfisk och många fiskare älskar att fiska just gädda. Det är enorm kamp om man får en gädda på över en meter eller över 10 kilo, på kroken.
Sussi brukar för det mesta åter utsätta fisken som hon fångar. I Småland där hon bor tycker hon inte att fisken är så god. Där kan den smaka dy.

– Fast här i Storsjö brukar jag äta fisken jag fångar, dock inte gädda, berättar Sussi. Här smakar fisken bättre. Ren och fräscht! Harr är väldigt god här. Den ska ätas pinfärsk vilket är en stor smakupplevelse.

Sussi har många favoritställen runt Storsjö beroende på vilken fiskart hon är ute efter.
Hon tycker mycket om att gå uppströms i Skärkån för att fiska öring och harr! Där finns en mycket vacker öringart som är senapsgul i buken.
Hon har flera favoritställen vid Sölvbacka strömmar. Där har hon fått en väldig stor gädda.
En favoritplats är Ringbrynsbäcken där hon inte har någon mottagning på mobilen och då får vara ifred och fånga bäcköring.

– På hösten gilla jag också att fiska. Då är det bra gäddfiske,

Sussi har en vision om att förlänga säsongen för Fiskecampen i Storsjö genom att visa att det går att fånga gädda även utanför den vanliga högsäsongen under sommaren.
Nu i höst under vecka 38 kommer Sussi  anordna ett projekt som heter Norrskensgädda och bjudit in alla som tycker om att fiska gädda. Då är det reducerat pris på fiskekort och boende på campen. En del kända profiler inom sportfisket kommer att delta. Läs mer här!

Numera känner Sussi många stamgäster och personalen på campen. Som Bosse som driver Fiskecampen, kocken Stefan och de unga killarna Kristian och Niklas som är fiskeguider.
För nybörjare rekommenderar Sussi verkligen att man tar hjälp av gänget på campen där man kan få proffsiga bra tips om vad och var man kan fiska.
De har fiskeguider och man kan boka en flugfiskekurs och lära sig att kasta och få hjälp Om var man kan fiska.

Nu planerar Storsjö Fiskecamp  att göra fisket mer tillgängligt för funktionshindrade genom att bygga ut på stugorna och göra bryggor tillgängliga för rullstolsburna.

Här kan man följa Sussi:

Blogg: http://www.fisheco.se/blogg/sussissymfoni/
Instagram: https://www.instagram.com/sussi_stridh/
Facebook: https://www.facebook.com/SussiStridhFiske/

Kategori: