Press och media

Här samlar vi lite av den publicitet som blivit om poddradion i Storsjö.

JÄMTLANDS TIDNING 15 augusti 2018

 

NYHET PÅ SVT JÄMTLAND 8/1 2017

visionen
Läs här

TV-INSLAG PÅ SVT NYHETER JÄMTLAND 5/1 2017

SVT_Jamtland
Läs  här!

Se TV-inslaget

 

RADIOPROGRAM I P4 JÄMTLAND 31/10 2016

radio

Lyssna här!

 

ARTIKEL I LÄNSTIDNINGEN 23/10 2016

LT1 LT2

PRESSMEDDELANDE

Augusti 2018

Var tredje bybo i Storsjö nu intervjuad på Poddradion

Den lilla vackra fjällbyn Storsjö Kapell i nordvästra Härjedalen med ca 100 fasta invånare har en egen Poddradio.
Där har redan 33 bybor blivit intervjuade om livet förr och hur det fungerar idag. Det är program som handlar om allt från modernt skogsbruk, fisketurism, företagande till hur det är att växa upp i en liten fjällby utan egen skola och långt till jobben.

Tack vare sin aktiva Facebook-grupp, nya hemsidor, bloggar och en egen Poddradio delar byborna, stugägarna och även turisterna med sig av sin kärlek till byn och Härjedalen.

Poddradion som startades för två år sedan har nått över 7 000 användare med de 50-tal avsnitt som ligger ute på nätet.

– Det är verkligen intressant att få intervjua dessa fantastiska människor som kämpat i denna lilla fjällby med skogsarbete, flottning, renskötsel, jakt och fiske och lyckats skapa en gemenskap och härlig känsla som gör att man ständigt längtar hit, menar Ann Sandin-Lindgren från Tyresö utanför Stockholm som startat Poddradion och har en stuga i Storsjö med sin man och svåger.

– Att få prata med kunniga människor som kan allt om fiske i fjällvatten, om unika vandringsleder och om hur det är att arbeta som naturbevakare med fjällrävar är oerhört givande. Att dessutom få prata med stugägare och turister som ständigt återkommer till Storsjö och Ljungdalsfjällen för att tanka energi, gör att man förstår hur viktig en sådan här plats är.

– Mitt mål är att intervjua alla invånare i byn! säger Ann Sandin-Lindgren. Det svåraste är att övertyga dessa fantastiska människor som är så ödmjuka, att deras berättelser är så unika. För oss som kommer hit är det så häftigt att lyssna på dessa kloka och intressanta bybor.

Även flera intervjuer från 80-talet som Aina Lorin Lööv gjorde på Storsjö-mål med dåtidens äldre Storsjöbor har digitaliserats och lagts ut på Poddradion.

Kontaktpersoner:
Poddradion: Ann Sandin-Lindgren 0722 32 33 31
Facebook-gruppen och byalaget: Marlene Åslund 070 678 89 05