Press och media

Här samlar vi lite av den publicitet som blivit om poddradion och visionsarbetet i Storsjö.

NYHET PÅ SVT JÄMTLAND 8/1 2017

visionen
Läs här

TV-INSLAG PÅ SVT NYHETER JÄMTLAND 5/1 2017

SVT_Jamtland
Titta här!

 

RADIOPROGRAM I P4 JÄMTLAND 31/10 2016

radioLyssna här!

ARTIKEL I LÄNSTIDNINGEN 23/10 2016

LT1 LT2

PRESSMEDDELANDE 9/10 2016:

Fjällbyn med egen poddradio
 
Den lilla vackra fjällbyn Storsjö Kapell i nordvästra Härjedalen med ca 100 fasta invånare satsar stort inför framtiden.
Byalaget har startat ett omfattande visionsarbete i byn och har tagit fram många nya idéer för att utveckla sin hembygd.
 
Nu håller man på att utveckla en modern snygg hemsida med en tilltalande presentation av byn med omnejd. Här kan man läsa om drömfiske i världsklass, mäktiga vandringsleder, orörd fjällvärld, aktuella boendemöjligheter och ta del av fantastiskt vackra fotografier av lokala fotografer.
 
Samtidigt har även en egen poddradio startats med personliga intervjuer av bybor som berättar om byns historia och utveckling.
Här kan man just nu bland många andra höra Tycho Loo berätta om striden om Sölvbacka strömmar i slutet av 70-talet, Vidar Liljemark om flottarlivet längs Ljungan, Karin Åslund om arbetet som kocka i en skogskoja, Laila Johansson om livet i samebyn Tossåsen i Glen och Kalle Söder om det friska livet i skogen som huggare.
 
Även flera intervjuer från 80-talet som Aina Lorin Lööv gjorde på Storsjö-mål med dåtidens  äldre Storsjöbor har digitaliserats och lagts ut på Poddradion .
 
I oktober lades en aktuell intervju ut med Marie Jonsson, som är ansvarig projektledare i Storsjös Konst-och Kulturgrupp, ut om den mycket framgångsrika utställning som byn anordnade till minne av konstnären Bengt Lindström i början av september.
 
Kontaktpersoner: 
Storsjö Byalag – Vision Storsjö Kapell 2025: Ingrid Ronkainen 070-756 85 65
Storsjö Byalag – Konst och kultur: Marie Jonsson 070-221 44 53
Storsjö Poddradio: Ann Sandin-Lindgren 0722 32 33 31