Press och media

Här samlar vi lite av den publicitet som blivit om poddradion och visionsarbetet i Storsjö.

NYHET PÅ SVT JÄMTLAND 8/1 2017

visionen
Läs här

TV-INSLAG PÅ SVT NYHETER JÄMTLAND 5/1 2017

SVT_Jamtland
Läs  här!

Se TV-inslaget

 

RADIOPROGRAM I P4 JÄMTLAND 31/10 2016

radio

Lyssna här!

 

ARTIKEL I LÄNSTIDNINGEN 23/10 2016

LT1 LT2

PRESSMEDDELANDE

aug 2017:

Facebook och egen Poddradio skapar framtidstro i fjällbyn

Den lilla vackra fjällbyn Storsjö Kapell i nordvästra Härjedalen med ca 100 fasta invånare ser ljust på framtiden. Med sin aktiva Facebook-grupp, nya hemsidor, bloggar och en egen Poddradio delar byborna och turisterna med sig av sin kärlek till byn och Härjedalen.

Det ordnas mängder med välbesökta aktiviteter i byn. Den årliga pimpeltävlingen under våren slog rekord i antalet deltagare. Under sommaren har det varit ett nystartat idrottsevenemang Storsjöruset där 62 unga och gamla sprang och vandrade runt byn. Ett löparläger för att uppleva Ljungdalsfjällen anordnades i slutet av juli. En utställning om pilgrimsvandringen till St.Olofs grav i Nidaros (Trondheim) ordnades i det lilla kapellet när pilgrimerna som vandrade längs den tusenåriga Jämt-Norgevägen kom förbi Storsjö.

På Poddradion berättar många bybor om hur det var förr i byn och nyinflyttade bybor som Elin Åslund 31 år och Mats Lundberg 35 år berättar varför de nu satsar på att bo i Storsjö Kapell.

Poddradion som startades i augusti förra året har redan över 23 000 träffar på de 32 intervjuer med bybor och stugägare som ligger ute på nätet. 30 av de 100 invånare i byn har låtit sig bli intervjuade och berättat om sina liv.
– Det är fantastiskt att få höra hur det är att vara naturbevakare, distriktssköterska, skogshuggare, frisörska eller handlare i en liten fjällby, menar Ann Sandin-Lindgren som startat Poddradion. Att t.ex. få intervjua Storsjö-Lennart om hur det är att köra plogbilen 14 mil när det snöar kl. 4 på morgonen ger perspektiv till oss turister och stugägare.

Även flera intervjuer från 80-talet som Aina Lorin Lööv gjorde på Storsjö-mål med dåtidens äldre Storsjöbor har digitaliserats och lagts ut på Poddradion.

Över 4 700 återkommande besökare/lyssnare har hittat till Poddradion och de flesta har kommit till den tack vare Facebook-gruppen där intervjuerna delas flitigt.
– Mitt mål är att intervjua alla invånare i byn! menar Ann Sandin-Lindgren. Det svåraste är att övertyga dessa fantastiska människor som är så ödmjuka att deras berättelser är så unika. För oss som kommer hit är det så häftigt att lyssna på dessa kloka och intressanta bybor.

 

Kontaktpersoner:

Poddradion:                                Ann Sandin-Lindgren                0722 32 33 31
Facebook-gruppen:                   Marlene Åslund                          070 678 89 05

 

9/10 2016:
Fjällbyn med egen poddradio

 
Den lilla vackra fjällbyn Storsjö Kapell i nordvästra Härjedalen med ca 100 fasta invånare satsar stort inför framtiden.
Byalaget har startat ett omfattande visionsarbete i byn och har tagit fram många nya idéer för att utveckla sin hembygd.
 
Nu håller man på att utveckla en modern snygg hemsida med en tilltalande presentation av byn med omnejd. Här kan man läsa om drömfiske i världsklass, mäktiga vandringsleder, orörd fjällvärld, aktuella boendemöjligheter och ta del av fantastiskt vackra fotografier av lokala fotografer.
 
Samtidigt har även en egen poddradio startats med personliga intervjuer av bybor som berättar om byns historia och utveckling.
Här kan man just nu bland många andra höra Tycho Loo berätta om striden om Sölvbacka strömmar i slutet av 70-talet, Vidar Liljemark om flottarlivet längs Ljungan, Karin Åslund om arbetet som kocka i en skogskoja, Laila Johansson om livet i samebyn Tossåsen i Glen och Kalle Söder om det friska livet i skogen som huggare.
 
Även flera intervjuer från 80-talet som Aina Lorin Lööv gjorde på Storsjö-mål med dåtidens  äldre Storsjöbor har digitaliserats och lagts ut på Poddradion .
 
I oktober lades en aktuell intervju ut med Marie Jonsson, som är ansvarig projektledare i Storsjös Konst-och Kulturgrupp, ut om den mycket framgångsrika utställning som byn anordnade till minne av konstnären Bengt Lindström i början av september.
 
Kontaktpersoner: 
Storsjö Byalag – Vision Storsjö Kapell 2025: Ingrid Ronkainen 070-756 85 65
Storsjö Byalag – Konst och kultur: Marie Jonsson 070-221 44 53
Storsjö Poddradio: Ann Sandin-Lindgren 0722 32 33 31